TipsMakCantik Healthy Lifestyle | Parenting | Tips Business

Penyusuan dan Kehamilan

4 Comments

  1. Putributterfly Punyablog

    nice entry. terima kasih.. saya pun tercari-cari kesahihan penyusuan ibu sehingga 2 tahun ni. baby saya seminggu lg akan masuk 2 tahun… dan sekarang saya tengah train dia tak menyusu dah buh bawang putih pun dia still nak menyusu dan akan minta… hanya susu badan yang dia minum… nasi kurang makanan lain pun kurang… klu mood baik baru dia akan makan byk sikit… sejak lahir dia mmg tak mahu puting botol… tu yg sshkan sy lg nak stopkan dia slpas 2 thn… bila dah buat macam2 kesian lak kat dia sbb dia kurang makan makanan lain… hadui… mmg dlm delima ni….

    1. syamila

      selepas 2 tahun, masih boleh teruskan penyusuan cuma khasiat yg ada dalam susu ibu tidak mencukupi untuk anak…anak perlukan makanan yang berkhasiat untuk tumbesaran dan tingkatkan imunisasi badan…

      puan boleh cuba qaseh junior atau mealshakes…antara fungsi mealshakes adalah untuk meningkatkan selera makan anak2…

      http://ibumenyusu.syamilamohd.com/category/meal-shakes-2/

  2. titan

    ohh..

    macam gitu rupanya ye..

  3. aeen

    Alhamdulillah saya dah jelas skrg… anak saya dh 3 tahun masih menyusu badan dgn saya tetapi tak kerap hanya untuk tidur…. makan dan minum spt biasa… saya juga rasa sedih kalau nak berpisah susu badan dgn nya… pernah dia merayu nak susu badan saya kata tak boleh sbb adik dah besar tapi tak sampai hati bagi jugalah tp dgn syarat masa nak tidur saje…

Leave a Reply