TipsMakCantik Healthy Lifestyle | Parenting | Tips Business

Penyusuan dan Kehamilan

9 Comments

    1. syamila

      kan kak…tp ramai yg lebih suka bg susu formula…senang…kecuali yg bermasalah…nk wat camne kan

  1. kakyong

    rasanya skrg ni ramai yg dah alert dgn penyusuan ibu ni…

    & rugi lah mana2 ibu yang tdk mencuba utk menyusukan anak, sedangkan dia mampu menyusukan anak.. dan tahniah buat ibu2 yg gigih mahu menyusukan walaupun kerap alami masalah kering susu… dan ianya satu bonus bila ibu2 yg memang punya byk susu & menyusukan sehingga 2 tahun & lebih…

    cuma, ibu yg berjaya menyusukan anak penuh 2 tahun.. jgn lah perlekkeh kan ibu2 yg tak dpt menyusukan anak ni hingga 2 tahun.. sbb ini semua rezeki dari Allah… bukan apa , byk dah kakyong jumpa kes2 ibu2 yg terlebih bangga ni bila diri dpt menyusu full term & perlekehkan mereka yg tak mcm depa… 😐

    1. syamila

      macam sya…ahmad sempat susu 7 bulan je…lepas tu susu tak de….sedih sgt tp terima je la…kebetulan masa tu pregnant Ira…

  2. puanbee

    haa susu banyak anak pulak tak mahu , ank bee no 3 tak lalu ke apa cam geli je tengok susu …tapi anak sulung sampai 4 tahun ,

  3. MEKAR

    Salam Kak,

    Saya belum ada anak lagi. Tapi suka juga nak tahu tentang hal berkaitan anak2. Memang di akui susu ibu adalah yg terbaik di dunia. Harap bila tiba masa nanti sya juga dpt memberi susu sendiri utk anak2 nanti

  4. Nadia

    kita yang sedar kelebihan susu ibu nie sama2 promosikan kebaikannya.

  5. Ummi Hanie

    susu ibu tiada bandingan walaupun nk lwn dgn susu formula plg mahal di dunia 😉
    nk jaga bentuk bdn tu ape le sgt…
    yg penting tu bonding antara ank dan ibu,…paling mahal tu 🙂

  6. Penyusuan dan Kehamilan » Syamilamohd.com

    […] Penyusuan Ibu… 2. Petua Tambah Susu 3. Cara Pemakanan Ibu Menyusu 4. Unimom Mezzo Pilihanku 5. Aktiviti bayi yang […]

Leave a Reply