Menu Bubur Nasi Ayam Brokoli Kegemaran Sicomel umar yg ceria @ 9 bulan

Stok Ayam
– masak tulang ayam 3 jam dengan api perlahan
– campur sekali bwg putih, carrot, rempah 4 sekawan, bawang besar
– tapis dan tuang dlm bekas kiub
– sejuk beku @ 1 kiub utk sekali mkn

Nasi
– masak cam biasa sampai jadi bubur
– simpan dalam bekas atau plastik ikut kuantiti sekali mkn
– 1 bekas atau plastik utk sekali mkn

Brokoli
– kukus, kisar dan sejuk beku dalam kiub ikut kuantiti sekali mkn
– 1 kiub utk sekali mkn

Cara panaskan
– kukus 1 kuib stok ayam, 1 kuib brokoli dan 1 bekas/plastik nasi
– sejukkan bagi makan utk sicomel yg ceria

 

bubur nasi ayam brokoli

Biasa buat stok untuk seminggu
Jimat letrik guna slow cooker bila masak bubur
Sebab kalau guna dapur gas, selalu hangus….hehehhe

Masa kerja dulu, tak buat pun frozen food ni, bimbang pengasuh salah teknik panaskan bubur…dah jadi surirumah ni…boleh la buat frozen food…jimat masa…lagipun sekarang ni sibuk dengan banyak benda… Winking smile

 

SILA KLIK sekiranya ibu sedang mencari penyelesaian pelbagai masalah dalam dunia penyusuan susu ibu

 

[SM]

psssttt…. dah download ke Jadual Pemakanan Comel yang femes tu… belum yea…. jom ler download…. PERCUMA je pun…. hanya untuk ibu yang mempunyai baby comel yang ceria berumur 6 bulan… ^_^

yellow_downloadnow